Beställ tårtor online i vår webshop!

Hur beställer jag en specialtårta?

I webshopen har vi många olika designade tårtor till alla möjliga tillfällen, tex Doptårtor, Födelsedagstårtor, Bröllopstårtor, Babyshowertårtor, barntårtor och mycket mer. Om du hittar den design du vill ha i webhopen beställer du den direkt där. Hittar du inte det du söker i websopen kan du skicka mail till oss med information om vad du önskar så kan vi säkert hjälpa dig. Maila på annika@ankans.se

Hur långt innan ska jag beställa en skräddarsydd tårta?

Vi behöver ha din beställning minst en vecka innan för att hinna beställa hem råvaror och planera arbetet. Vissa figurer behöver torktid och behöver påbörjas flera dagar innan tårtan ska levereras. Det går att beställa i webshopen från 3 dagar - 3 månader innan.

Hur lång innan ska jag beställa en bröllopstårta?

Eftersom bröllopstårtor oftast är lite mer avancerade än andra tårtor och kräver mer engagemang och planering är det bra att beställa sin bröllopstårta i god tid. Under högsäsong – dvs maj – augusti är det bra att boka sin bröllopstårta ca 4-6 månader innan. Under lågsäsong kan det räcka med 4-6 veckor innan.

Hur stor tårta behöver jag?

Om ni har mycket annat att äta på festen eller kalaset kan man gå ner något i antalet bitar. Tex – om man är 50 personer och har ätit mat/buffé innan det är dags att äta tårta, och om det finns mer på fikabordet än bara tårtan så kan man lätt gå ner i storlek till 40 bitar. Men om tårtan är det enda som ska serveras rekommenderar vi att beställa så många bitar som antalet gäster.

Vilken typ av fyllning använder ni i tårtorna?

Vi gör våra tårtfyllningar själva med en bas av vispgrädde eller yoghurt. Vi kokar egna kompotter av jordgubbar/hallon/blåbär som sedan blandas med vispgrädde/yoghurt. Chokladfyllningarna är på några utvald choklad för ändamålet som smälts ner med vispgrädde som vi sedan gör en krämig mousse av.

Vad har ni för smaker?

Våra vanligaste smaker är Hallon – Creme cheese, Jordgubb – vanilj, Choklad – vanilj, Hallon – vit choklad. Men vi har även andra smaker som ni kan läsa mer om här.

Kan jag beställa en glutenfri tårta?

Vi erbjuder tårtor bakade på glutenfria mjölblandningar. Allt bakas i samma kök så därför kan spår av gluten förekomma.

Har ni laktosfria tårtor?

Javisst! Vi kan göra våra tårtor med laktosfria mejerier utan problem.

Kan jag beställa en vegansk tårta?

Ja vi erbjuder veganska tårtor. Vi har följande smaker på veganska tårtfyllningar: Hallon, jordgubb, blåbär, vit choklad, choklad, vaniljkräm, passionsfrukt.

Vad kostar en specialtårta?

Våra tårtor skräddarsys alltid personligt för varje kund. Allt bakas från grunden - både tårtbotten och fyllningar. Alla dekorationer tillverkas förhand, och detta tar tid. Vi har ett grundpris på våra tårtor på 80kr/bit, sedan tillkommer kostnad för dekor. Där uppskattar vi ungefär hur lång tid det tar att göra all dekor och sätter pris efter det. Är det tex färsk frukt / äkta blommor på tårtan så tillkommer kostnad för det. De enklare modellerna tar ändå 2-3 timmar att tillverka, medans mer avancerade kan ta upp till 10 timmar.

Tårta med hemleverans?

Javisst! I dagsläget har vi hemleveranser av tårtorna på fredag em/kväll 16-22 samt lördag fm 8-13. Vi lägger alla leveranser på en slinga så det är svårt att säga exakt vilken tid er tårta kommer att levereras men vi uppdaterar er via sms. Det är därför viktigt att ni anger rätt adress och telefonnummer. Om ni bor i lägenhet är det till porten vi levererar, så ni behöver möta upp oss där.

Utvalda produkter

1 - 60 av 198 objekt