NYHET

Nu är vi äntligen igång! Vi tillverkar vår aldeles egna gelato i tårtverkstan. Varmt välkommen förbi och njut!
Äkta italiensk god gelato, vi säljer både i strut och bägare samt i förpackningar att köpa hem. Så småningom kommer vi även erbjuda glasstårtor, glasskalas mm.

Vill du sälja högkvalitativ glass på din restaurang/kiosk/fik – kontakta oss!
annika@ankans.se
070-490 30 58

Öppettider

Våra öppettider kan förändras på kort varsel. Avvikande tider noteras här nedan.

Måndag 10-15
Tisdag 10-14
Onsdag 10-16
Torsdag 10-16
Fredag 10-16
Lördag 10-12
Söndag Stängt

Smaker

Vi utvecklar nya smaker hela tiden. I frysdisken finns bland annat dessa smaker:

Choklad, Vanilj, Hasselnöt, Pistage, Blåbär, Salt karamell, Cappucino, Banan med chokladrippel, Brynt smör, Blodapelsin sorbet, Limoncello, Polka, Jordgubb, Hallonsorbet, Grönt äpple, passionsfrukt, saltlakrits, Jordnöt, Jordgubbssorbet, Biscoff mm.

Köp med glassen hem

Njut av en äkta gelato till helgen, köp med en burk hem och njut.

Glass över disk (stängd för säsongen)

Kom till vår butik och köp en strut eller bägare med vår goda glass och njut i solen.

Glass-kalas & glasstårtor

Glasstårtor till barnkalas, glass, strössel, strutar och allt som kan tänkas behövas. Vi fixar!

Vad är Gelato?

Gelato är en italiensk typ av mjuk glass som skiljer sig från traditionell glass på flera sätt. Här är några viktiga kännetecken och egenskaper hos gelato:

  1. Mjölkfett och luftinnehåll: Gelato innehåller mindre mjölkfett än traditionell glass, vanligtvis runt 4-8% jämfört med glassens 14-25%. Detta gör att gelato har en mjukare och mer krämig konsistens. Dessutom vispas gelato in med mindre luft, vilket ger den en högre densitet och en rikare smak.
  2. Smak: Gelato erbjuder en intensivare och mer koncentrerad smak än glass. Eftersom det har mindre fett, tenderar smakerna att komma fram starkare och klarare. Gelato finns i en mängd olika smaker, inklusive klassiska som choklad och vanilj, samt mer unika alternativ som tiramisu, pistasch och fruktvarianter.
  3. Temperatur: Gelato serveras vanligtvis vid en något högre temperatur än glass, vanligtvis runt -12 till -16 grader Celsius. Detta gör att gelato är mer krämigt och smörigt när det serveras.
  4. Ingredienser: Gelato tillverkas med färre ingredienser än traditionell glass. Den innehåller vanligtvis mjölk, socker och smakämnen. Gelato använder ofta naturliga smaker och färska ingredienser, vilket ger den en äkta och intensiv smak.
  5. Tillverkningsprocess: Gelato tillverkas genom en speciell process som innebär att mjölkbaserade ingredienser värms upp och blandas försiktigt för att skapa en krämig bas. Denna bas kyls sedan ner och vispas för att minska mängden innesluten luft och förbättra konsistensen.
  6. Servering: Gelato serveras ofta i mindre portioner än traditionell glass och med en platt skopa istället för en rund skopa. Detta gör det lättare att smaka på flera smaker på en gång.

Gelato är känd för sin överlägna smak och kvalitet, och den italienska gelatotraditionen har spridit sig över hela världen. Det är en populär efterrätt och njutningsupplevelse för människor över hela världen.