Bröllopstårtor

Beställa bröllopstårta i Stockholm

Här kan du beställa bröllopstårta helt efter ert önskemål. I webshopen ser du priser på bröllopstårtor, men vi gör såklart också skräddarsydda bröllopstårtor efter era önskemål.

Provsmakning av bröllopstårta

Antingen kan ni komma hit och provsmaka bröllopstårta hos oss, det är bara att kontakta oss så bestämmer vi en dag och tid som passar. Om ni hellre vill provsmaka hemma i lugn och ro kan ni köpa en smakbox direkt via weshopen här.

Bröllopstårta smaker

Många väljer klassiska smaker på bröllopstårtan som tex hallon och creme cheese. Andra vill gå lite mer amerikanskt och välja en Red Velvet på sin bröllopstårta. Om ni har efterrätt kan det vara bra att tänka på att bröllopstårtan inte ska ha samma smakbild som desserten. Bröllopstårta med choklad är väldigt populärt också, speciellt om tårtan går som dessert efter en middag.

Leverans av bröllopstårtan

Bröllopstårta i Uppsala

Om ni vill ha hjälp med leverans av bröllopstårta hjälper vi till med det. Leverans av bröllopstårta behöver bokas i god tid så vi kan planera in det. Kostnad för leverans varierar beroende på vart tårtan ska levereras och när den kan tas emot. Vi levererar bröllopstårtor i hela Stockholm och Uppsala. Vi levererar även bröllopstårta till Enköping och bröllopstårta till Västerås.

Hur stor bröllopstårta behövs?

En trend som kommit från USA är att äta bröllopstårtan till brudskålen direkt när brudparet anländer. Då får tårtan sin rätta uppmäksamhet och gästerna är oftast hungriga efter vigseln och väntan på fotografering mm. Champagne och bröllopstårta är oslagbart! Om tårtan ska ätas då rekommenderar vi att man beställer en bit till varje person.

Om tårtan ska ätas efter en 3-rättersmiddag kan man dra ner något på storleken då många av gästerna är mätta. Om man tex är 100 gäster kan det räcka med en tårta för 80-85 personer.

Om man har ett litet bröllop kan man beställa en liten bröllopstårta. Minsta storleken är för 8 personer.

Bröllopstårta för 50 personer

Om ni behöver en bröllopstårta för ca 50 personer och vill ha en bröllopstårta med flera våningar ger den 4 våningar. Det går även bra att välja 3 våningar om man tycker att den storleken passar bättre i sin design.

Bröllopstårta för 100 personer eller fler

Om ni är 100 gäster på bröllopet rekommenderar vi att man gör en tårta för ca 50-60 gäster och övriga tårtbitar i sk sheet-cake. Dvs enkla tårtor som man lätt skär upp i bitar och kan servera snabbt. Annars tar det väldigt lång tid att skära upp alla 100 bitar från en och samma tårta. Priset för sheet-cakes är dessutom billigare än de dekorerade bitarna så om ni har bröllopstårta för 100 person så blir pris billigare om man löser det på detta vis.

Hur mycket kostar en bröllopstårta?

Priset på bröllopstårta varierar beroende på innehåll, antal våningar, storlek och design. Vi uppskattar hur många timmar vi behöver lägga ner för att skapa er bröllopstårta och räknar på pris därefter. Ofta kan man komma ner i pris om man väljer äkta blommor på tårtan istället för sockerblommor. Såklart beroende på hur många blommor som behövs. En enkel bröllopstårta kan tex vara en naked med några få äkta blommor som dekor.

Bröllopstårta inspiration

I vårt fotogalleri kan ni kika på olika typer av designs av bröllopstårtor som vi gjort genom åren. Här ser ni fotogalleriet. Ni kan även kika i vår webshop på olika designs bröllopstårta för att också kunna se ungefär vad er bröllopstårta kommer att kosta. Där finns information om bröllopstårtans olika storlekar och pris.

Allergivänlig bröllopstårta

Vi brukar göra ”tårta på burk” eller cupcakes till de gäster som är allergiska, om det är ett fåtal eller många olika allergener. Är det fler gäster som tex behöver glutenfritt och laktosfritt kan man göra en liten tårta på sidanom som är just gluten och laktosfria. Ett annat alternativ är att göra cupcakes.

Vegansk bröllopstårta

Om brudparet är veganer kan vi göra hela bröllopstårtan vegansk. Vi har många olika veganska tårtsmaker att välja på.

Prinsesstårta som bröllopstårta

Många älskar den klassiska prinsesstårtan med fluffig grädde och grön (eller rosa) marsipan. Och givetvis kan man ha prisesstårta som sin bröllopstårta. Då kan man inte bygga den på höjden som en klassisk våningstårta till bröllop, utan då får man använda sig flera mindre tårtor som man ställer upp på en ställning.

Dekor på bröllopstårtan

De allra flesta vill dekorera sin bröllopstårta med blommor. Antingen äkta blommor eller sockerblommor, det beror helt på hur tårtan ska designas. Oftast blir det mer och fler blommor när man använder sig av äkta blommor medans sockerblommor blir lite färre då de är väldigt tidskrävande att tillverka.

Om man vill ha figurer på sin bröllopstårta kan man antingen köpa en färdigt brudpar som finns i väldigt många butiker på nätet. Eller så kan vi modellera figurer ni vill ha på tårtan. Kanske är bruden en sjuksköterska och brudgummen en bilmekaniker - tänk så roligt om de attributen syns på tårtans topp?

Refine by