Glutenfria tårtor

Kan vi hjälpa till här? Javisst kan  vi det! Vi kan erbjuda alla våra designs med tårtbottnar bakade på glutenfritt mjöl. Spår av gluten kan alltid förekomma då vi bakar allt i samma kök.

Vi kan även ordna glutenfria cupcakes, morotskaka, brownies och mycket mer.

Macarons är ju naturligt glutenfria!

Recept på glutenfri tårtbotten

Våra klassiska tårtbottnar är såna sk ”lätta bottnar” som suger åt den goda tårtfyllningen ordentligt och blir riktigt saftiga.

Det finns  många bra glutenfria mjölblandningar, och en som man lätt får tag på i affären är Sempers Fin Mix, den fungerar jättebra. Den glutenfria tårtbotten lyfter ordentligt i ugnen och blir perfekt.

Innehåll:

4 ägg
2 dl strösocker
2 dl Sempers glutenfria Fin Mix
2 tsk bakpulver

Gör såhär:

Vispa äggen och strösockret tills det blir ljust och pösigt. Blanda bakpulver med mjölet. Sila sedan ner mjölet i äggvispet genom en finmaskig sil. Vänd försiktigt ner mjölet tills allt är blandat.

Spraya eller smöra en form på ca 18 cm i diameter. Mjöla formen om du vill. (vi brukar skippa det) och häll i smeten.

Grädda i 175 grader i ca 25-30 minuter. Prova med en sticka, när den är torr är tårtbotten färdig. Låt svalna en stund innan du skälper över den på bänk för att svalna helt.

Tips! För att tårtbottnarna inte ska smula så mycket när man delar dem kan man med fördel frysa in botten och sedan dela på den när den tinat lite.

Kan man få allt glutenfritt?

Tyvärr har vi några tårtor vi inte får till det glutenfritt. Det är tex Red Velvet och vår Oreo-cookietårta som bakas med tunga saftiga bottnar.

Beställ glutenfria tårtor

Alla tårtor i webshopen (förutom tex Oreo) kan du välja att klicka i glutenfri tårtbotten på. Sedan väljer du ändå vilken god fyllning du vill ha, det påverkar inte själva tårtbotten.